Filmsko bjekstvo: Robijaši pobjegli kroz plafon WC-a i nestali bez traga

1
Radiosarajevo.ba
Filmsko bjekstvo: Robijaši pobjegli kroz plafon WC-a i nestali bez traga
Arhiv / Ilustracija

Ni poslije dvadeset dana od filmskog i spektakularnog bjekstva iz Okružnog zatvora u Kruševcu, policija nije locirala ni uhapsila dvojicu osuđenika Slavišu Stanisavljevića i Dobricu Budimca, koji su uspjeli da pobjegnu iz ove kazneno-popravne ustanove kroz rupu na plafonu toaleta koju su sami iskopali.

Da stvar bude nevjerovatnija, jedan od odbjeglih osuđenika je u kontaktu sa svojim braniocem, advokatom Aleksandrom Šćekićem, koji je za Novu.rs potvrdio da su obojica osuđenika još uvijek u bjekstvu.

„Još uvek su u bekstvu. Ja se čujem sa mojim klijentom povremeno. Ništa drugo se ne dešava. Evo baš mi je njegova presuda na stolu“, kaže Šćekić.

Podsjetimo, pritvorenici Slaviša Stanisavljević (41) iz Brusa i Dobrica Sudimac (37) iz Kruševca pobjegli su u noći 24. aprila iz Okružnog zatvora u Kruševcu.

Pobjegli su tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i tako pobjegli iz prostorija zatvora.

„Slaviša je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je neprovasnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. Slaviša nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu“, kazao je za Nova.rs advokat Aleksandar Šćekić.

Takođe je demantovao navode da se njegov klijent nalazi na teritoriji Mađarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije