Italija: Dvojici Amerikanaca doživotni zatvor zbog ubistva policajca

0
Radiosarajevo.ba
Italija: Dvojici Amerikanaca doživotni zatvor zbog ubistva policajca
Foto: EPA-EFE / Italija Suđenje mladim Amerikancima

Dvojica američkih turista proglašeni su krivim za ubistvo italijanskog policajca koje se dogodilo u julu 2019. godine u Rimu te su osuđeni na doživotni zatvor.

Finnegan Lee Elder, koji je u vrijeme ubistva imao 19 godina, priznao je da je nožem ubo policajca Marija Cerciella Regu u ranim jutarnjim satima 26. jula 2019., dok se njegov prijatelj Gabriel Christian Natale-Hjorth, koji je tada imao 18 godina svađao s drugim policajcem, javlja Hina.

Dvojica Amerikanaca tvrdila su kako su reagovali u samoobrani jer su smatrali kako su policajci, koji nisu nosili uniforme, ustvari lopovi koji su ih željeli opljačkati nakon neuspješnog pokušaja kupovine droge.

Italija suženje mladim Amerikancima - undefined

Foto: EPA-EFE: Italija suđenje mladim Amerikancima

Sud je odbacio njihova svjedočenja te ih osudio na najtežu moguću kaznu u Italiji.

Osuđenici na doživotni zatvor mogu biti uslovno pušteni na slobodu nakon odslužene 21 godine i to u slučaju dobrog vladanja.

Mladi Amerikanci proglašeni su krivima i za pokušaj iznude, napad, opiranje javnom službeniku te nošenje napadačkog noža bez opravdanog razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije