Malčanskom berberinu doživotna robija!

0
Radiosarajevo.ba
Malčanskom berberinu doživotna robija!
RAS Srbija / Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola kod Niša u decembru 2019. godine.

Ovo je presuda izrečena danas.

Jovanović je odbio da prisustvuje izricanju presude, ali u sudu su roditelji njegove posljednje maloljetne žrtve, javljaju srbijanski mediji.

Ninoslav Jovanović je osuđen na 11 godina za otmicu dvanaestogodišnje djevojčice, dok je za silovanje u produženom trajanju osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečena kazna doživotnog zatvora.

Kako piše Blic, više od 20 godina svog života proveo je iza rešetaka, a svaki put kada je izašao na slobodu ponovio bi krivično djelo.

Ninoslav Jovanović (46) je optužen, a sada i osuđen, nakon što je 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu kod Niša oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju djevojčicu iz Suvog Dola, koju je na prevaru naveo da uđe u njegova kola predstavivši se da je novi majstor u njenoj školi.

Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega potom je pokrenuta zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta.

Potjera za manijakom koja je trajala 17 dana, mobilisala je više od 800 stotina policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca i koji su tragali za otetom djevojčicom.

U policijskoj potjeri za osuđivanim silovateljem djece, koji je monstruozni nadimak dobio zbog izopačene manije da prije zlostavljanja šiša djevojčice, korištene su termovizijske kamere, helikopteri, psi tragači, dronovi, ali je manijak uz dosta sreće uspijevao da bježi danima policiji koristeći se unapred pripremljenim skrovištima od kojih su neka bila i pod zemljom.

Nakon 10 dana, djevojčica je nađena u vikendici u selu Pasjača, ošišana i u modricama ali živa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije