Počelo suđenje Malčanskom berberinu

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje Malčanskom berberinu
Telegraf / Počelo suđenje Malčanskom berberinu

U Srbiji je počelo suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin, za zločin nad maloljetnom M. K.

Na početku suđenja dogodio se odmah preokret.

Kako srbijanski mediji, advokat Radenko Miladinović, koji je po službenoj dužnosti dodjeljen Jovanoviću, neće ga više zastupati u postupku.

On je napustio zgradu suda i novinarima je rekao da je donijeta odluka da prestane da bude branilac Malčanskog berberina na njegov zahtev, ali da ni Jovanović nije imao ništa protiv.

"I on je tražio drugog branioca i ja sam bio za to da nađu drugog. Imam previše godina", kazao je Miladinović. 

Podsjetimo, Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio da pobjegne. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije