Malčanski berberin detaljno opisao sve od otmice djevojčice do hapšenja

Radiosarajevo.ba
Malčanski berberin detaljno opisao sve od otmice djevojčice do hapšenja
RAS Srbija / Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin

Dvanaestogodišnju djevojčicu iz Niša je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ nasumično izabrao i na prevaru je uveo u automobil nakon što ju je ubijedio da je on novi električar u školi.

Kada je shvatila da je vozi negdje drugo, rekao joj je da je njen otac ukrao neke dragocjenosti i da ju je oteo dok ih ne vrati.

Monstrum, koji je uhapšen poslije 17 dana potrage, opisao je otmicu i na saslušanju ispričao da je djevojčicu šišao i zlostavljao u više navrata, a da je, kada je pokušala pobjeći, prijetio da će joj ubiti oca.

Izopačenom kriminalcu lisice na ruke stavljene su 5. januara na malčanskom groblju.

Ninoslav Jovanović je na saslušanju opisao cijelu otmicu po svemu sudeći računajući da će time, na osnovu iskustava sa ranijih suđenja, sebi stvoriti neku olakšavajuću okolnost.

Sedmi dan strepnje, traganja i straha: Filmska potraga za Monikom i Berberinom

Međutim, kako nezvanično saznaje Blic.rs, o kolikom se monstrumu radi najbolje svjedoči podatak da o zlostavljanju djeteta nije govorio kao da smatra da se radi o silovanju.

Prema nezvaničnim saznanjima, „Malčanski berberin“ je objasnio da je krajem juna, po odlasku od kuće zbog neslaganja s roditeljima, živio je u šumi i hranio se s obližnjih polja. Automobil Punto navodno nije planirao ukrasti, već mu je to palo na pamet u trenutku dok je na imanju jednog rođaka tragao za hranom, znajući gdje stoje ključevi.

„U naslelju Brzi Brod nasumično je izabrao M. K. koju je na perfidan način naveo da uđe u kola, ispričavši joj da je novi električar koji je počeo da radi u njenoj školi i da ne zna put. Dete je poverovalo i ušlo u auto, ali je primetila da su u jednom trenutku krenuli drugim putem. Kada ga je upitala gde idu, on joj je izrekao novu laž - da je njen otac ukrao neke dragocenosti i da je došao da je otme zbog toga, dok ih ne bude vratio“, kazao je izvor Blica. 

Jovanović je ukradenim kolima došao nadomak zemunice kod Malčanske petlje, gdje je prvi put šišao i zlostavljao dete. Noćili su improvizovanom šatoru u vreći za spavanje.

Hteo je da nastavi kolima, ali je udario u drvo pa je morao da ih ostavi. Krenuli su pešice prugom ka Svrljigu koja je zatvorena zbog rekonstrukcije, gde ih je kod Niševca 21. decembra video jedan čovek, ali ništa nije posumnjao jer javnost još nije znala za otmicu. Preko sela Palilula, prugom, došli u u Svrljiški Miljkovac gde su noćili u kući u senu pod krovom. Tu je devojčici dao da jede turšiju. U komšiluku je u nedelju ujutro 22. decembra zatražio vodu od jednog komšije, rekavši da je pošao u drva i da mu se pokvario kamion, kada je viđena i devojčica“, dodaje isti izvor.

Uhapšen Malčanski berberin

Nakon toga, Jovanović je djevojčicu vodio ka selu Orešac jer je znao da tast njegovog brata tamo ima kuću u kojoj niko ne živi. Djevojčica je iz te kuće pokušala pobjeći, ali nije uspjela.

„Ušunjali su se u štalu, a Jovanović je obio susednu kuću odakle je ukrao ribu i kolače koje su jeli. Tu je ponovo šišao i zlostavljao otetu devojčicu koja je ujutru pokušala da pobegne – izašla je sama na ulicu, ali je Jovanović sustigao i vratio. Izbezumljena devojčica je plakala i molila da je pusti, ali joj je Jovanović zapretio da će joj ubiti oca“, naveo je izvor.

Za potjeru je saznao 25. decembra kada je vidio helikopter kako kruži iznad Podvisa, Rgošta i Orešca.

Nastavio je ka selu Balanovac u okolini Knjaževca, u čijoj blizini je noćio, a potom je krenuo natrag ka Pasjači, znajući da tamo ima kuća u kojima niko ne živi.

Uveče su ušli u jednu kuću i prespavali, ali je sutradan naišao vlasnik Emil Živić, pa je Jovanović pobjegao, a djevojčica je spašena.

Malčanski berberin je odatle pobjegao u pravcu Niške Banje u namjeri da ide ka Malči, računajući da će na terenu koji dobro poznaje lakše doći do hrane. Uhapšen je u Malči, na lokalnom groblju, 5. decembra.

Određen mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivična djela otmice i silovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije