Malčanski berberin ispričao cijeli plan: Kopao sam rupe prije otmice na groblju

Radiosarajevo.ba
Malčanski berberin ispričao cijeli plan: Kopao sam rupe prije otmice na groblju
RAS Srbija / Trenutak privođenja Ninoslava Jovanovića

Sumnje da je Ninoslav Jovanović, zloglasni Malčanski berberin unaprijed pripremio skloništa spremajući se za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koju je izvršio 20. decembra u Brzom Brodu potvrđene su nakon njegovog hapšenja.

Kako prenose srbijanski mediji, monstrum je spavao po zemunicama koje je ranije iskopao zbog čega je policiji i bilo teško da ga locira.

Monstrum Ninoslav Jovanović doveden u pritvor: Ovako je uhapšen zloglasni otmičar

Monstrum Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, danas je uhapšen u Srbiji na malčanskom groblju nakon više od dvije sedmice potjere. U potragu za otmičarem, zbog kojeg se na noge digla i policija u regionu, bilo je uključeno više od 300 policajaca iz Niša, Zaječara, helikopterska jedinica, žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

"Našli smo više rupa koje je koristio da se skriva od policije, nije dugo ostajao na jednom mjestu svjestan da su mu progonitelji na tragu. Izbjegavao je naseljena mjesta jer je znao da će biti prepoznat, išao je kroz šume a kada  bi se približio selima, kretao se po obodima naselja kako bi izbjegao ljude. Također, svoja skloništa je napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu", pojasnio je izvor Telegrafa.

Kako navode, Jovanović je navodno smatrao da će policiji, koja je u više navrata pretražila njegovo rodno selo Malča, popustiti pažnja jer ga tu nisu pronašli, pa se sinoć vratio na to mjesto.

"Na groblju je također pripremio rupu za skrivanje. Dobro je zamaskirao lišćem i granjem pa ga je policija primjetila tek kada je došla tik do rupe. Odao se jer je noćas ili jutros došao do kuće porodice Cekić, vjerovatno mu je bilo hladno pa se smjestio u njihovoj slami. Kada je pokušao da ukrade nešto za hranu, oni su ga primjetili i alarmirali policiju. Bio je iscrpljen, smršao je sigurno desetak kilograma otkako bježi od policije", naveo je isti izvor.

Jovanović je pao šaka srbijanske policiji nakon brze akcije koja je sprovedena po dojavi mještana.

Naime, on je oko 12 sati viđen u jednoj kući u kojoj se vjeruje da je prespavao u sjeniku. Primjećen je kada je izašao, kako se sumnja, u potrazi za hranom, piše Blic.

"Izašao sam iz kuće i sreo se oči u oči s njima. Bio je sav prljav, u nekoj sivoj jakni i dosta iscrpljen", rekao je mještanin Malče u čijoj kući je viđen Jovanović.

Vlasnik domaćinstva u čijem se sjeniku skrivao Jovanović kaže da je primijetio da su bale sijena razbacane, a prije toga su bile složene, te pretpostavlja da je bjegunac spavao u sijenu.

Isti portal je objavio i fotografiju jame u kojoj se krio monstrum Ninoslav, a ubrzo i video sa njegovim hapšenjem i sprovođenjem iza rešetaka. 

Kako je uhapšen Malčanski berberin možete pogledati ovdje: 

Podsjetimo, Jovanović je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) iz Niša dok je išla u školu. Ona je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži silovatelja zvanog Malčanski Berberin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije