Malčanski berberin nakon hapšenja ispričao kako je oteo Moniku

Radiosarajevo.ba
Malčanski berberin nakon hapšenja ispričao kako je oteo Moniku
RAS Srbija / Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin uhapšen je jučer u rodnom selu, nakon višednevne intenzivne portage.

Šef policije Vladimir Rebić ispričao je što je otežavalo potragu za Ninoslavom Jovanovićem, otmičarem Monike K. (12), koji je jučer uhapšen na groblju u selu Malča.

On je za RTS ispričao da je policija napravila skicu njegovog kretanja ovih 17 dana.

"Kada pogledamo prostor, to je 180 kilometara kvadratnih kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo", kaže Rebić, a prenosi Telegraf.

"Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške općine. Pripremao je mjesta gdje bi se mogao sakriti", dodao je.

Potragu za njim, kako kaže direktor policije, otežalo je, upravo to, što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mjestu.

Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Direktor policije je naveo da je Jovanović tužitelju ispričao da je odluku da otme baš Moniku donio u trenutku kada je prolazio pored nje.

"Rekao joj je da je električar koji treba obaviti radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo", ispričao je Rebić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije