Deveti dan potrage: Ovo su dva pravca istrage nestanka djevojčice Danke (2)

0
Radiosarajevo.ba
Deveti dan potrage: Ovo su dva pravca istrage nestanka djevojčice Danke (2)
Foto: Ringier / Danka Ilić i roditelji

Istraga nestanka Danke Ilić (2), kojoj se trag izgubio prošlog utorka, 26. marta u Banjskom polju u Boru, kreće se u dva pravca - jedan je pretraga terena u naselju gdje je djevojčica posljednji put viđena, dok se drugi odnosi na snimak djevojčice u Beču, za koju se sumnja da je nestala Danka.

Potraga za Dankom ušla je u deveti dan, a i dalje se ne zna šta se dogodilo djevojčici, kao ni gdje se nalazi.

Danka Ilić je nestala iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju, kada se njena majka okrenula da drugom djetetu da vodu. Nije poznato gdje je djevojčica, a za njom tragaju sve službe MUP Srbije već danima.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Od kada je nestala djevojčica istraga je skoncentrisana na imanje porodice Ilić, kao i mesto Banjsko polje, gdje je djevojčica posljednji put viđena. Teren je pretraživan više puta od strane tima za ruševine, vatrogasaca, međutim, nikakav trag nije pronađen.

Također, nadležni organi su teškom mehanizacijom pretraživali teren, prekopavali, ali ni to nije dalo rezultata. Pretražen je čak i tunel nedaleko od Banjskog polja, ali to nije dovelo do pomaka istrage u slučaju nestanka djevojčice.

Prethodnih dana pretraživane su i druge kuće u Banjskom polju, potraga je proširena i van naselja, ali ništa ne ukazuje na to gdje je Danka. Danima je pojačano prisustvo policije u Banjskom polju, a policija nerijetko legitimiše sve koji ulaze u ovo naselje.

Pogledajte mjesto gdje su navodno snimili nestalu djevojčicu Danku (2)

Pogledajte mjesto gdje su navodno snimili nestalu djevojčicu Danku (2)

Sem u ovom pravcu, istraga se kreće u još jednom.

Tokom vikenda se pojavio novi trag kada je riječ o nestanku djevojčice. Pojavio se snimak djeteta iz Beča, za koje se sumnja da je Danka. Snimak na kom se vidi nepoznata djevojčica, čiji se lik zbog kvaliteta snimka ne može jasno vidjeti, a za koji se sumnja da je nastao u Austriji i da je na njemu nestala Danka Ilić, digao je javnost na noge.

Srbijanski državljanin primjetio je na jednoj stanici u Beču djevojčicu koja fizički podsjeća na dvogodišnju Danku, u društvu dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke. Odlučio je da ih snimi i da snimak proslijedi nadležnim organima koji tragaju za Dankom.

Srbijanska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu. Bečka policija se u više navrata oglašavala o pomenutom snimku.

Bečka policija objavila nove detalje o istrazi snimka na kojem se navodno vidi nestala Danka (2)

Bečka policija objavila nove detalje o istrazi snimka na kojem se navodno vidi nestala Danka (2)

Kako su rekli, utvrđuje se ko je na njemu, odnosno radi se na identifikaciji žena koje su sa djetetom, prenosi Nova.

Podsjetimo, Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, krajem prošle sedmice, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović. Više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Podsjetimo, mala Danka nestala je u utorak, 26. marta oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije