Kakve je tajne i kome davao policajac iz Bora koji je uhapšen: Nova misterija o slučaju Danke Ilić

2
Radiosarajevo.ba
Kakve je tajne i kome davao policajac iz Bora koji je uhapšen: Nova misterija o slučaju Danke Ilić
Foto: Nova RS / Potraga za Dankom Ilić

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilićom ušla je u osmi dan, a prije nekoliko dana odjeknula je vijest da je policajac iz Bora uhapšen zbog sumnje da je odavao informacije koje se odnose na istragu nestanka djevojčice. Ipak, kakve informacije je odao i kome, nije poznato.

Hapšenje policajca iz Bora uznemirilo je javnost, pogotovo jer je riječ o slučaju nestanka djevojčice Danke, za kojom se traga od prošlog utorka. Kako su mediji prenijeli prošle nedjelje, tokom istrage priveden je jedan policajac iz borske stanice, a kako je saopšteno, on je navodno odavao povjerljive informacije iz istrage o nestaloj devojčici.

Mediji su otkrili i da je reč o jednom od policajaca koji su poligrafski ispitani, a navodno je on pao na poligrafu.

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Dvije stvari u cijelom slučaju nisu poznate – kakve informacije je odao pomenuti policajac, ali i kome. MUP se o ovom slučaju još uvijek nije oglasio, što dodatno buni već uznemirenu javnost u Srbiji.

Ono što je interesantno jeste i to da su pojedini policajci poligrafski testirani, međutim, razlog toga nije poznat.

Kobnih 59 minuta: Evo šta se sve događalo od momenta nestanka Danke (2)

Kobnih 59 minuta: Evo šta se sve događalo od momenta nestanka Danke (2)

Istraga nestanka djevojčice u Srbiji i dalje nije dala rezultate, a zasad nema informacija o tome šta se Danki desilo u utorak, 26. marta, oko 13.45 sati u Banjskom polju u Boru, ali i gde je ona.

Tokom jučerašnjeg dana ponovo su saslušani članovi njene porodice u sklopu istrage koja se vodi.

"U ovakvim situacijama je sasvim opravdano da roditelji, članovi porodice, prijatelji i druga lica sa kojima su bliski i koji su imali informacije o životnim okolnostima, budu u više navrata u policiji, jer mogu dati korisne informacije u cilju utvrđivanja motiva i razjašnjenja svi drugih okolnosti događaja", kaže izvor Nove.rs.

Ne isključuje se mogućnost i da su saslušani na osnovu novog traga u istrazi, a riječ je o snimku navodno nastalom u Beču, na kojem je devojčica koja liči na Danku. Ipak, kako je snimak mutan ne može se tvrditi da je riječ o nestaloj djevojčici.

Podsjetimo, pomenuti snimak se pojavio tokom vikenda.

Prema dosadašnjim informnacijama, srbijanski državljanin primijetio je na jednoj stanici u Beču djevojčicu koja fizički podseća na dvogodišnju Danku, u društvu dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke.

Odlučio je da ih snimi i da snimak proslijedi nadležnim organima koji tragaju za Dankom. Srbijanska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu.

Izjava oca nestale Danke: Poslao 3 poruke - jednu o kćerki, drugu o policiji, treću o porodici

Izjava oca nestale Danke: Poslao 3 poruke - jednu o kćerki, drugu o policiji, treću o porodici

Iako se srbijanska policija zvanično nije oglasila povodom snimka, bečka jeste.

Najprije su saopštili da je svjedok, inače autor snimka, dao izjavu, te da je video obezbijeđen i da je isti predmet istrage.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije