COVID-19: U Hrvatskoj zaraženo više od 1100 osoba, oboljela i 4-mjesečna beba

Radiosarajevo.ba
COVID-19: U Hrvatskoj zaraženo više od 1100 osoba, oboljela i 4-mjesečna beba
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Hrvatskoj su jučer potvrđena tri nova smrtna slučaja - svi hronični bolesnici starije životne dobi, a ukupan broj zaraženih porastao je s 56 novopotvrđenih slučajeva na 1182. Ukupno je preminulo 15 osoba. 

Na respiratoru je trenutno 39 bolesnika, oporavljenih je 125, a ukupno hospitaliziranih 374. Prema spolu, 52 posto su muškarci, a 48 posto žene.

Među zaraženima je 26 djece do 10 godina te njih 33 od 10 do 20 godina.

Virus je potvrđen i za 143 osobe starije od 70 godina, a najveći broj zaraženih je u dobnoj skupini od 50 do 60 godina, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Izvijestio je i da je u Nuštru zaraženo četveromjesečno dijete koje se zarazilo od majke. ''Njihovo stanje je dobro, nemaju simptoma i pomno se prati njihovo stanje'', naglasio je.

Capak je rekao i kako su dosadašnja iskustva s djecom i trudnicama pozitivna, trudnoće završavaju u redu, a djeca bez simptoma prebolijevaju bolest, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije