Hrvatska: 47 novozaraženih, još 4 osobe preminule

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: 47 novozaraženih, još 4 osobe preminule
Printscreen / Vili Beroš

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze novim sojem koronavirusa, a noćas su u Osijeku umrle četiri osobe pa je broj umrlih porastao na 12, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

"U proteklom 24-satnom razdoblju u Republici Hrvatskoj imamo 47 novih COVID-19 pozitivnih bolesnika, što znači da u ovom trenutku imamo 1.126 pozitivnih bolesnika", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je da su sve četiri novopreminule osobe u KBC-u Osijek, a riječ je o osobama starije životne dobi i svi su bili hronični bolesnici.

Dodao je da je na respiratoru i dalje 39 osoba, a oporavljenih na današnji dan ima 119, što je 27 više u odnosu na jučer.

"Ono što vam želim reći je da je epidemiološki jasno da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ako ih poštujemo, možemo prebroditi ovu ugrozu", poručio je Beroš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije