Uskoro počinje s radom: Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, pogledajte kako izgleda

1
Radiosarajevo.ba
Uskoro počinje s radom: Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, pogledajte kako izgleda
Foto: Vlada KS / Pijaca Kvadrant nakon požara

KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.

Kako su saopštili iz Vlade Kantona Sarajevo, kompletan kolektiv preduzeća se stavio na raspolaganje, te su zajedničkim djelovanjem, danonoćno, odvozili neupotrebljivi materijal kako bi došli do realizacije cilja - a to je ponovna uspostava rada pijace.

Bezrezervnu pomoć su svakodnevno pružali i zakupci koji su s porodicama dolazili na lokalitet te radnicima "Tržnica-pijaca" pružali pomoć. Sve ovo, kako ističu, se ne bi moglo ovako efikasno uraditi bez mehanizacije i ljudstva a koju je od prvog dana na raspolaganje stavila Uprava KJKP "Rad", kojoj se iz "Tržnica-pijaca" zahvaljuju.

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

"Uprava preduzeća poduzima sve moguće radnje da se ponovno, istim kapacitetom stavi u funkciju rad ove pijace. Već organizujemo prenos prodajnih boksova sa drugih poslovnih jedinica i očekujemo da ćemo u konačnici imati funkcionalnu pijacu u što kraćem roku", poručili su iz KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo.

Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, očekuje se da ubrzo počne s radom KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo je, nakon...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Sunday, November 19, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije