Toplane spremne za sezonu grijanja, uključenje moguće i prije 15. oktobra

S. H.
Toplane spremne za sezonu grijanja, uključenje moguće i prije 15. oktobra
Sarajevske Toplane spremne su za predstojeću sezonu grijanja koja počinje 15. oktobra.

U periodu od 15. do 20. septembra u terminu od 08 do 16 sati urađene su funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja kao tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2017./2018. godinu. 

"KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. su faktički pogonski spremne za početak nove sezone grijanja za 2017/2018. godinu", rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Toplana Ženja Ljubuškić

Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra.

toplane_grijanje_gas_rsa35.JPG - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Kako je naveo Ljubuškić, sezona grijanja može započeti i ranije, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzija. 

Dnevni režim zagrijavanja u sezoni grijanja podrazumijeva zagrijavanje od 6.00 ujutro do 22 sata navečer.

Projektna temperatura unutar objekata je 20 stepeni celzija s mogućnošću odstupanja od jedan stepen manje ili više. 

toplane_grijanje_gas_rsa24.JPG - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Ljubuškić je napomenuo da je Zakonom o održavanju zajedničkih dijelova zgrade i upravljanja zgradama KS-a za održavanje instalacija centralnog grijanja unutar objekata nadležan upravitelj kojeg građani sami sebi biraju, tako da u slučaju eventualnih kvarova na unutrašnjim instalacijama centralnog grijanja , građani se trebaju obratiti svom upravitelju, a u slučaju havarija ili potrebe za hitnom intervencijom mogu i Toplanama na broj telefona koji se nalazi na poleđini svakog mjesečnog računa za centralno zagrijavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije