SDP: Građani Sarajeva od augusta će plaćati grijanje skuplje za 10 posto

Radiosarajevo.ba
SDP: Građani Sarajeva od augusta će plaćati grijanje skuplje za 10 posto
Pixabay / Ilustracija
Nakon informacije da će Vlada Kantona Sarajevo smanjiti cijenu centralnog grijanja za 2,54 posto za sve korisnike usluga KJKP Toplane – Sarajevo, oglasila se i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, navodeći da je u pitanju "obmana građana".

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Vlada Kantona Sarajevo nastavlja obmanjivati građane u vezi sa cijenom grijanja.
Javnosti se nastoji podvaliti informacija kako je Vlada KS smanjila cijenu grijanja za 2,54 posto i to tobože retroaktivno, ali se svjesno prešućuje kako je 1. augusta stupila na snagu cijena grijanja veća za 12,64 posto u odnosu na mjesec juli.

Dakle, građani Sarajeva će naredne račune plaćati skuplje za 10 posto, a ne jeftinije za 2,54 posto, kako ih Vlada KS nastoji prevariti.

Podsjećamo javnost kako je pod pritiskom SDP-a prvobitno retroaktivno poskupljenje koje se počelo računati od 1. aprila Vlada KS poništila i odlučila njegovu primjenu pomjeriti na 1.avgust. 

Još jednom pozivamo SDA-ovu Vladu KS da prestane varati i obmanjivati građane, te da shvate kako su oni tu zbog građana, a ne da su građani tu da plaćaju njihovu nesposobnost. Tražimo od Vlade KS da odustane od poskupljenja cijene grijanja, jer za tim nema nikakve potrebe jer Toplane nisu nikada proporcionalno smanjivale svoju cijenu u odnosu na nižu cijenu gasa koju su plaćali što je potvrdio i Nermin Džindić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije.

Uostalom JKP Toplane uopšte ne koriste gas u ljetnjim mjesecima, a pogotovo ne u augustu, jer tada grijanje ne radi, pa je i više nego nebulozno povećanje cijene pravdati poskupljenjem gasa", navedeno je u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije