Stari Grad: Donacija za policiju, Bakije, Narodnu kuhinju i Dom zdravlja

Radiosarajevo.ba
Stari Grad: Donacija za policiju, Bakije, Narodnu kuhinju i Dom zdravlja
Foto: Općina Stari Grad / Vrijedna donacija

Komandant Općinskog štaba civilne zaštite, načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić uručio je zaštitnu opremu policijskim radnicima, kao i ljekarima i medicinskom osoblju DZ Stari Grad. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, zaštitnim naočalama, te sredstvima za dezinfekciju.

Prvoj policijskoj upravi – PS Stari Grad, koji su među onima koji su najviše izloženi mogućnosti zaraze s obzirom da su neprestano na terenu i djeluju, kako u redovnim, tako i vanrednim okolnostima, načelnik Hadžibajrić uručio je 1.000 zaštitnih maski, 500 rukavica i 10 litara sredstva za dezinfekciju.

Također, 500 zaštitnih maski bit će upućeno je MUP- u KS, na ruke komesara Nusreta Selimovića kako bi bile raspoređene onima koje su najpotrebnije.

Donacijom načelnik Hadžibajrić nije zaobišao ni medicinske radnike. Domu zdravlja Stari Grad uputio je 100 zaštitnih naočala i 100 litara sredstva za dezinfekciju, a u toku je izrada 100 zaštitnih odijela za medicinske radnike ove ustanove. Ova oprema nabavljena je i donirana kako bi se policiji i medicinskim radnicima pomoglo u svakodnevnom radu i izbjegla mogućnost njihove zaraze.

Zaštitne rukavice (100 komada), maske (100 komada) i sredstvo za dezinfekciju komandant Štaba uručio je i predstavnicima pokopnog društva Bakije koje je najstarije društvo te vrste u BiH i ima za cilj da omogući i organizuje pokope umrlih, u skladu sa islamskim propisima i običajima.

Narodnoj kuhinji Stari Grad komandant štaba, načelnik Hadžibajrić uputio je 200 komada rukavica i 30 flaša sredstva za dezinfekciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije