KS / Općina Stari Grad: Hljeb na kućne adrese starijima od 65 godina

01. 04. 2020. u 16:18:00 Fena

Shares: 0

Uposlenici Općine Stari Grad, imami i članovi Mreže mladih Stari Grad Medžlisa Islamske zajednice svaki drugi dan dostavljaju hljeb na kućne adrese stanovnicima općine Stari Grad, koji imaju više od 65 godina i nije im dozvoljen izlazak iz domova, kao mjera predostrožnosti od zaraze virusom korona.

Iz Općine Stari Grad naglašavaju da je za pomoć osobama treće životne dobi angažiran i Centar za promociju i unapređenje zdravlja 'Generacija', koji po potrebi tim osobama donose kućne potrepštine ili propisane terapije, ali i pakete gelova za smanjenje bolova, zaštitne rukavice i trakice za mjerenje glukoze.

"U pomoć starim osobama, 65+ u Starom Gradu, kao i korisnicima javnih kuhinja uključeni su i volonteri Crvenog križa Stari Grad", navodi se.

Akciju podjele hljeba provode Općina Stari Grad Sarajevo, MBA Centar- Slatko&slano, te imami i članovi Mreže mladih Stari Grad Medžlisa.

"Restoran Slatko&slano, kao dio kompanije MBA Centar koja proizvodi specijalne vrste hljeba, daje doprinos proizvodnjom raženog, upakiranog hljeba", navodi se.

Općina Stari Grad u saopćenju za javnost naglašava da su brojne mjere koje se, nalogom Općinskog štaba CZ Stari Grad i komandanta Štaba Ibrahima Hadžibajrića, provode u Starom Gradu da bi se stanovništvu olakšala svakodnevnica u vremenu pandemije koronavirusa, s akcentom na pomoć starim i bolesnim osobama te onima kojima nije dozvoljen izlazak iz kuće.

"U evidenciji Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica znatan je broj takvih slučajeva, ali ako imate podatke da u vašoj blizini žive stare osobe ili oni koji žive sami i zbog bolesti ne mogu izlaziti, podatke dostavite Operativnom centru civilne zaštite na broj 033 282 336", navode iz Općine Stari Grad.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA