Šta je pokazao Izvještaj o stanju kriminaliteta i sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo?

3
Radiosarajevo.ba
Šta je pokazao Izvještaj o stanju kriminaliteta i sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo?
Foto: Facebook / Admir Katica

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, objavio je na svom Facebook profilu zaključke sa devete sjednice Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Na devetoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo raspravljali smo o izuzetno važnim temama.

Nevjerovatni prizori: Rijedak fenomen zabilježen na nebu iznad bh. gradova

Nevjerovatni prizori: Rijedak fenomen zabilježen na nebu iznad bh. gradova

Među 5 izuzetno sadržajnih i neiscrpnih tačaka dnevnog reda našla se i tačka Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti MUP-u KS da dodijeli u vlasništvo MUP-u BPK opremu koja je u prethodnom periodu data na korištenje. Nakon jednoglasne podrške za dodjeljivanje opreme, komisiji smo najavili i dodatnu podršku u vidu naoružanja.

Iznijeli smo i izvještaje o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti u saobraćaju koji smo izdvojili kao izuzetno uspješan zbog parametara koji ukazuju na smanjeno stanje kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira, kao i pozitivne rezultate provođenja mjera sigurnosti u saobraćaju", stoji u objavi.

Na devetoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo raspravljali smo o izuzetno važnim temama. Među 5...

Posted by Admir Katica on Friday, September 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije