Ministar Admir Katica nakon drame u Sarajevu: Policija stigla za osam minuta, pohvalio građane

4
Radiosarajevo.ba
Ministar Admir Katica nakon drame u Sarajevu: Policija stigla za osam minuta, pohvalio građane
Foto: Facebook / Policija / Ilustracija

U srijedu, 6. septembra nešto prije 20 sati, PU Novo Sarajevo je prijavljeno da je u objektu "Konzum", ulica Trnovska 2A izvršeno razbojništvo, gdje je uz prijetnju oružjem, otuđena određena količina novca.

Počinilac je u objektu izvršio opaljenje iz oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Hrabri građani Sarajeva savladali su pljačkaša i sačekali dolazak policije.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

U 20.05 sati, muškarac M.T. (1977) iz Sarajeva je lišen slobode zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela. Pronađen je gasni pištolj i gotovi novac, otuđen u krivičnom djelu.

Tom prilikom, oglasio se i Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova.

"U najkraćem roku, naši građani su pokazali hrabrost i zajedno s policajcem u civilu savladali razbojnika do dolaska patrole koja je na lice mjesta stigla za osam minuta i osumnjičenog lišila slobode zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela. Naš policajac, koji formalno nije bio na dužnosti, pokazao je da naši policajci 24 sata obavljaju ovaj časni poziv i uvijek su na raspolaganju i brinu se za sigurnost naših građana.

Nikada nije bilo sumnje u hrabrost i odvažnost ljudi ovog grada, koji su često preuzimali rizik da bi stali u zaštitu svojih sugrađana i imovine, a ovom prilikom izražavam duboku zahvalnost i odajem počast herojskom činu naših sugrađana.

Admir Katica
Foto: Privatni album: Admir Katica

Bez obira na sve okolnosti, cijeneći junaštvo koje svakodnevno viđamo na djelu, ističem kako ljudski život nema cijenu i ne može biti vrijedniji od bilo kakve imovine, stoga pozivam naše građane da se u situacijama u kojima postoji prijetnja vatrenim oružjem ne izlažu opasnostima i da o svemu odmah informisu nasu policiju.

Naša policija će u svakom slučaju pristupiti maksimalno profesionalno i počinioci bilo kojeg krivičnog djela se neće sakriti i bit će dovedeni pred lice zakona", navodi se u objavi.

Nešto prije 20 sati, PU Novo Sarajevo je prijavljeno da je u objektu 'Konzum', ulica Trnovska 2A izvršeno razbojništvo,...

Posted by Admir Katica on Thursday, September 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije