Propala prodaja tramvaja, nisu ispravni niti u voznom stanju

Radiosarajevo.ba
Propala prodaja tramvaja, nisu ispravni niti u voznom stanju
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Sarajevu je danas održana javna aukcija za prodaju deset tramvaja GRAS-a, koja je propala jer je utvrđeno da vozila nisu ispravna.

Aukcija je također propala jer su dva potencijalna kupca odbila dati polog za kupovinu dok ne pogledaju tramvaje, ali im to nije bilo omogućeno.

Naime, tramvaji koji su bili na prodaju nisu bili ispravni niti u voznom stanju. Uskoro će biti organizirana druga aukcija na kojoj će tramvaji biti ponuđeni po nižoj cijeni.

Vrijednost tramvaja iznosi 188.000 KM. Na prvoj aukciji bila su tri tramvaja čija početna cijena iznosi 10.000 KM, potom tri trodijelna tramavaja čija početna cijena iznosi 12.000 KM i četiri trodijelna tramavaja čija je početna cijena blizu 30.000 KM.

Podsjećamo, Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) najavila je na službenoj stranici 12. juna javnu aukciju zaplijenjene pokretne imovine GRAS-a, tri dvodijelna i sedam trodijelnih tramvaja.

Ukupan dug GRAS-a prema UIO BiH je 19,6 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije