Pijace u KS-u dobijaju moderni izgled po uzoru na europske

S. H.
Pijace u KS-u dobijaju moderni izgled po uzoru na europske
Pijace u Kantonu Sarajevo od ove godine dobit će moderniji izgled po uzoru na europske pijace.

"Sama ideja modernizacije nastala je nakon sagledavanja stanja na našim pijacama. Uglavnom su sve imae prijeratni izgled i nisu zadovoljavale europske standarde", rekao je za Radiosarajevo.ba direktor KJKP Tržnice Kantona Sarajevo Jasmin Terović.

Drveni boksovi već su postavljeni na sarajevskoj pijaci Grbavica. Zahvaljujući njima trgovci su dobili bolje uslove za rad, a naročito je važno što će se lakše ugrijati tokom zimskih dana.

Postavljeni boksovi su djelo domaće kompanije.

Nakon Grbavice, nove tezge dobit će pijaca Markale, a nakon toga će poduzeće nastaviti raditi na modernizaciji pijace Vogošća, a zatim i na Koševu.

pijaca_grbavica_sarajevo_drveni_boksovi_rsa2.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Na prostoru trenutne pijace u Vogošći gradit će se moderni objekat sa podzemnim garažama, savremenom pijacom i stambenim jedinicima.

Kada je riječ o ostalim pijacama u KS-u, rekao je Terović, u ovoj godini će se raditi idejna rješenja u skladu sa finansijskim mogućnostima. Ukoliko ovo poduzeće ne bi imalo dovoljno novca za realizaciju ovih projekata tražit će se investitori.

Samo prošle godine u obnovu KJKP Tržnice KS-a su uložile oko pola miliona KM, od čega je 200.000 KM poslužilo za renoviranje gradske tržnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije