Ilijaš će dobiti modernu tržnicu

Radiosarajevo.ba
Ilijaš će dobiti modernu tržnicu
Prodavači na ilijaškoj pijaci će na proljeće dobiti puno bolje uslove rada, jer je tada planirano da se u rad pusti nova moderna gradska tržnica na lokalitetu Banovac.

Gradska tržnica pružit će prodavačima komforan i ljepši prostor za rad, a osim toga, i građani sa područja ove općine dobit će mjesto gdje će moći kupovati kvalitetne i zdrave proizvode, domaće uzgojene, kao što su mliječni proizvodi, meso, te voće i povrće.

Načelnik Općine Akif Fazlić navodi da se gradnja ovog objekta privodi kraju i da je ostalo još samo da se završi natkriveni dio pijace, piše Oslobođenje.

"Želja nam je bila da se pijaca završi do kraja 2017. godine, ali zbog revidiranja projekta i kašnjenja sa izgradnjom natkrivenog dijela, to nije bilo moguće ispoštovati pa je rok prolongiran. Uglavnom, građevinski radovi se bliže kraju, a nakon toga, pristupit će se opremanju objekta sa rashladnim uređajima, vitrinama, novim stolovima. Na proljeće planiramo otvorenje pijace", kazao je Fazlić.

Rekao je da se kroz ovaj projekt daje prilika po­ljo­privrednim proizvođačima sa ovog područja da imaju adekvatan prostor za rad i mjesto gdje mogu plasirati svoje domaće uzgojene proizvode.

Izgradnja pijace, koja će se sastojati od otvorenog i zatvorenog dijela, koštat će oko 600.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije