Sarajevo: Dio glavne gradske saobraćajnice blokiran od 17 sati

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dio glavne gradske saobraćajnice blokiran od 17 sati
Zbog javnog dočeka Nove godine i koncerta Zdravke Čolića koji će se održati na Marijin Dvoru, dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu bit će blokiran danas od 17 do 3 sata ujutro.

Građane podsjećamo i na to kako će do privremene obustave saobraćaja doći u ulicama Magribija, Kotromanića, Dolina, Augusta Brauna, Kralja Tvrtka, Hercega Stjepana, Safeta Mujića, Zmaja od Bosne, Maršala Tita, Hiseta, Vrbanja, Fra Anđela Zvizdovića, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Valtera Perića, Franca Lehara, Halida Kajtaza - I transferzala, Roberta C. Frasurea, Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha.

Saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce, a tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica, dok će taksi stajalište iz ulice Valtera Perića bit premješteno na lokalitet taksi stajališta u ulici Hamdije Kreševljakovića na Skenderiji. 

Iz Gradske uprave Sarajeva sugeriraju građanima koji žele prisustvovati javnom dočeku Nove 2018. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u saobraćaju.

U sklopu koncertnog prostora na Marijin Dvoru bit će raspoređeni mobilni toaleti te kola Hitne pomoći čije ekipe će intervenirati u slučaju potrebe, a i veliki broj pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo bit će raspoređen po cijelom gradu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije