Za Novu godinu se očekuje 100.000 turista, popunjeni svi smještajni kapaciteti

Radiosarajevo.ba
Za Novu godinu se očekuje 100.000 turista, popunjeni svi smještajni kapaciteti
Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su u cjelosti popunjeni, kazao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.  

Turistička zajednica KS-a je omogućila i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika te besplatan videolink za javljanja uživo sa sarajevskih ulica.

Muzur ističe da će se Visit Sarajevo press centri nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH, gdje će i biti organiziran trodnevni novogodišnji program.

"Nemamo sistem koji prati i objedinjuje podatke o smjaštaju i popunjenosti, ali lično sam zvao da rezervišem za novinare i nigdje više nisam uspio naći slobodne sobe. Na internet stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni više od 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta", naveo je on.

IMG_20171227_114730.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Kako je naglasio, na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala Sarajeva posjetioci su bili izuzetno zadovoljni ponudom i u Sarajevu, ali i ponudom novih sadržaja na Bjelašnici.

 "Kapaciteti na Bjelašnici su također potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje", ustvrdio je Muzur, podsjećajući da Novu 2018. na otvorenom u Sarajevu svi posjetioci dočekuju sa Zdravkom Čolićem.

Istaknuo je da će noć uoči dočeka Nove godine diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav održati koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke.

IMG_20171227_114631.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Muzur je kazao da Sarajevo prvi put ove godine ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista.

Prema procjenama Turističke zajednice KS-a, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije