Koncertom ispred Katedrale počela trodnevna novogodišnja zabava

Radiosarajevo.ba
Koncertom ispred Katedrale počela trodnevna novogodišnja zabava
Na trgu ispred sarajevske Katedrale koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, svečano je otvorena trodnevna novogodišnja zabava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Još danas je sve bilo spremno za početak novogodišnjeg spektakla u Sarajevu, a večeras u 20 sati, s trgu ispred Katedrale, mogli su se čuti najljepši zvuci orkestra MuzikArt, čime je zvanično počeo trodnevni novogodišnji spektakl koji organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Više stotina gostiju i posjetilaca koncerta su srdačno dočekani s pićem dobrodošlice koje je osigurala Coca Cola, partner manifestacije. Novogodišnja proslava u Sarajevu, najpoželjnijoj novogodišnjoj destinaciji u regiji, započela će najljepšim zvucima muzičkih djela velikih majstora.

Solisti Adela Šabić i Mario Drmač su uz Hor sevdalinke izveli neke od najljepših evergreen pjesama. Potom su mladi virtuozi MuzikArta noć uljepšali zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa.

Program je otvorio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je svim gostima Sarajeva poželio ugodan boravak, dobar provod i najljepše želje u narednoj, 2018. godini.

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, sutra će nastupit najveća
regionalna zvijezda Zdravko Čolić. Program će početi 31. decembra u 21 sat.

Hiljade posjetilaca će uoči nastupa glavne zvijede zagrijati sarajevski bendovi DJ Drop
Department i Last Location. U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog
svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom
kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje
u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije