OO SDA Centar: Predstavljeni kandidati za općinu Centar

Radiosarajevo.ba
OO SDA Centar: Predstavljeni kandidati za općinu Centar
/ OO SDA Centar: Predstavljeni kandidati za općinu Centar
Saopćenje OO SDA Centar:

“Stranka demokratske akcije u protekle 4 godine pokrenula desetine razvojnih projekata u Općini Centar koji su pokazatelji aktivnog i posvećenog djelovanja svih vijećnika Stranke demokratske akcije, a posebno aktuelnog Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar”, rečeno je danas na predstavljanju liste kandidata Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Centar za načelnika i vijećnike Općine Centar.

“U Općini Centar se dosta toga uradilo, ali svakako da uvijek može bolje i nama svakako treba iskorak i ambijent u kojem će svaki stanovnik općine Centar ponosno reći da je stanovnik najbolje i najuređenije općine u BiH, Općine Centar”, istakao je predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Jasmin Terović.

“Poseban angažman usmjerit ćemo na projekte koje otvaraju investicije i nova radna mjesta za mlade ljude I boračku populaciju uz dalju urbanizaciju Općine I poboljšanje uslova života naših građana” naveo je u svom obraćanju nosilac liste SDA Centar Abid Jusić.

Naglašena je snažna i jaka podrška zajedničkom kandidatu SDA-SBB za načelnika Općine Centar Sarajevo Prof. Dr. Nedžadu Ajnadžiću.

Prema njegovim riječima ciljevi su između ostalih da se unaprijedi infrastruktura i drugi uslovi životnog standarda u općini centar, brži iskorak u privrednom, kulturnom i društvenom razvoju Općine i svih njenih mjesnih zajednica, skladan rad Vijeća Općine, načelnika i općinske administracije.

Želim istaći da ja kao kandidat imam veoma ozbiljan, potpun, sveobuhvatan, realan, racionalan i izvodiv program rada u svom 4-godišnjem mandatu. Za razliku od drugih moj program je usklađen sa regulacionim i urbanističkim planom, veoma je dinamičan, veoma obećavajući, drugačiji je po formi i suštini i posebno je dat akcenat na razvoj”, naveo je u svom obraćanju kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Centar prof. Dr. Nedžad Ajnadžić.

Tokom izlaganja naveo je kao priritet brigu o mladima, odgoju djece te obezbjeđenje finansijskih sredstava u visini od 1 milion KM za sufinansiranja projekata za zapošljavanje mladih ljudi.

“Posebnu pažnju poklonit ćemo zapošljavanju i saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i zdravim kompanijama na teritoriji općine Centar. Formirat ćemo kreditno garantni fond koji bi trebao obezbjediti sredstva onima koji se bave poljoprivredom za lakše i naprednije obavljanje svojih djelatnosti”, naglasio je Dr. Ajnadžić.

Također dat je akcenat na afirmiranje vrijednosti, autoritete i učesnike u odbrani Bosne i Hercegovine 1992-1995 te zaštitu boračke populacije, RVI, porodica šehida i poginulih boraca Armije i Policije RBiH.

“Brinut ćemo o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, posebno o porodicama u stanju socijalne potrebe i među njima bih posebno izdvojio značajnu grupu naših sugrađana penzionere. Uspostavit ćemo posebne kancelarije za privrednike koje će pružati podršku u obliku konsalting usluga za sve start-up kompanije. Također sufinansirat ćemo procese vještačke oplodnje za bračne parove sa 60.000 KM na godišnjem nivou kazao je Prof. Dr. Nedžad Ajnadžić.

Ovom prilikom predstavljeni su prioritetni projekti na području mjesne zajednice Marijin Dvor-Crni Vrh te je naglašeno da će tokom kampanje biti predstavljeni i drugi projekti na svim ostalim mjesnim zajednicama sa područja Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije