Konaković: Sarajevska vlada želi pomoći samohranim roditeljima

Fena
Konaković: Sarajevska vlada želi pomoći samohranim roditeljima
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković istakao je na današnjem sastanku s predsjednicom Udruženja samohranih roditelja "Jedan manje-one less" KS Muamerom Činjarević da će nastojati da to udruženje institucionalno podrži.

Činjarević je kazala da je udruženje osnovano prije tri godine s ciljem da pomogne samohranim roditeljima i njihovoj djeci. Ona je naime, prije deset godina, nakon iznenadne smrti supruga ostala sama s troje djece i zna koliko je složena situacija u kojoj se nađu samohrani roditelji.

Po njenim riječima, nije jednostavno kad se majka ili otac moraju sami boriti da svojoj djeci osiguraju uslove za pravilan rast i razvoj, a društvo nažalost nema senzibilitet za njihove probleme.

Premijer Konaković je istakao kako je svjestan da samohrani roditelji predstavljaju posebno osjetljivu društvenu skupinu.

„U narednoj godini planirat ćemo da za vaše udruženje osiguramo poziciju u budžetu. Na ovaj način želimo bar malo da vam pomognemo da obavite jedan od sigurno najodgovornijih zadataka, a to je da budete snažan roditelj koji će tu svoju snagu prenijeti i na svoje dijete“, naglasio je premijer Konaković.

Inače, Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje-one less" trenutno broji oko 12.000 članova od kojih većina njih ima jedno ili više djece, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije