Gdje Sarajlije mogu platiti račune komunalnih usluga BEZ NAKNADE?

H. A.
Gdje Sarajlije mogu platiti račune komunalnih usluga BEZ NAKNADE?
Pomisao da trebate stati u duge redove te platiti račune - vjerovatno je 'mučna' mnogim građanima i građankama.

No, kada još znate da pored iznosa na računu, trebate platiti i naknadu...

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća 'Rad' ističu da plaćanje računa komunalnih usluga možete vršiti na dva naplatna mjesta, uz napomenu da ćete tu račune platiti BEZ NAKNADE.

 "KJKP Rad sa sjedištem u ulici Paromlinska 57, u sklopu direkcije ima naplatno mjesto gdje stanovnici mogu izvršiti uplatu svojih računa za komunalne usluge svakim radnim danom u periodu od 07:00 – 15:30 sati.

Pored ovog još jedno naplatno mjesto gdje stanovnici mogu platiti svoje račune za komunalne usluge se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića 25, svakim radnim danom od 07:30 – 17:00 i subotom od 09:00 – 13:30", rekao je portparol KJKP Rad, Mirza Ramić za Radiosarajevo.ba.

Svi stanovnici koji uplaćuju račune putem internet bankarstva ili trajnog naloga također mogu izvršiti plaćanje računa komunalnih usluga BEZ ČEKANJA U REDOVIMA I BEZ NAKNADE.

No, s obzirom da je na veličinu Kantona Sarajevo, građani koji su udaljeniji od pomenutih adresa na kojima mogu uplatiti svoje račune, postoji mogućnost plaćanja i u  filijalama banaka u skladu sa visinom naknade za njihove usluge, te u poslovnicama Sarajevo stana gdje se plaća 0,40 KM po računu i u BH Poštama 1,00 KM po računu.

"Mogućnost otvaranja novih naplatnih centara zavise od niza tehničko – ekonomskih faktora o kojima ne odlučuje samo preduzeće KJKP Rad. No, bitno je i naše građane i građanke zamoliti kako bi izbjegli neželjene troškove i sudske tužbe da svoje uplate izvrše na vrijeme", poručio je potparol KJKP Rad, Ramić.

Kako provjeriti stanje svojih obaveza?

Građani mogu provjeriti stanje svojih obaveza putem telefona 033/658-038, lokal 219 za pravna i lokal 242 za fizička lica u ulici Paromlinska i Hamdije Čemerlića 25 na broj telefona 033/722-973.

Također i na oficijelnoj web stranici KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo (www.rad.com.ba – Naplatna služba) i dalje pratiti upustva koja su istaknuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije