Na području Ilidže započet novi projekt vrijedan 1.400.000 KM: Dugi niz godina čekao na realizaciju

1
Radiosarajevo.ba
Na području Ilidže započet novi projekt vrijedan 1.400.000 KM: Dugi niz godina čekao na realizaciju
Foto: Ministarstvo saobraćaja KS / Započeta gradnja nove saobraćajnice na Ilidži

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i načelnikom Nerminom Muzurom obišao je danas, 5. septembra, novo gradilište na području općine Ilidža, gdje će uskoro početi radovi na izgradnji saobraćajnice Osik, od podvožnjaka u naselju Osjek do mosta na rijeci Zujevini.

Izvođač je uveden u posao, a od danas počinju pripremni radovi na izgradnji ove saobraćajnice, koja će izuzetno značiti stanovnicima Ilidže.

"Zadovoljstvo mi je što otvaramo još jedno gradilište na Ilidži i što će stanovnici ove općine dobiti novu saobraćajnicu. I ovaj dio Ilidže će u narednom periodu poprimiti novi izgled, poboljšat ćemo sigurnost i vozača i pješaka. Nastavljamo dalje ulagati i u općinu Ilidža, ali i u sve općine našeg kantona, jer naš cilj je dodatni razvoj svakog dijela Kantona Sarajevo", istakao je ministar Šteta.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Vrijednost izgradnje ove saobraćajnice iznosi 1,4 miliona KM, a projektom je predviđena izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 570 metara, sa rješavanjem odvodnje, obilježavanjem kompletne saobraćajne signalizacije i postavljanjem rasvjete.

"Ovo je izuzetno važan projekt za našu lokalnu zajednicu. Dugi niz godina je čekao na svoju realizaciju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i nepotpune dokumentacije. Drago mi je da je sada sve spremno, prvo za pripremne radove, poslije i za gradnju saobraćajnice i da ćemo dodatno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu naše općine", istakao je načelnik Muzur koji je i ovoga puta istakao zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Direkcijom za puteve KS.

Izvođač radova je MGBH d.o.o Sarajevo, a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije