Lijepa vijest: Jedan parking na Baščaršiji bit će jedno vrijeme besplatan za građane

3
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Jedan parking na Baščaršiji bit će jedno vrijeme besplatan za građane
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Parking u Sarajevu / Ilustracija

Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad Sarajevo je okončala inspekcijski postupak za vraćanje parkinga na adresi Telali 1 na upravljanje Općini Stari Grad.

"To je bio jedan u nizu koraka u procesu vraćanja svih parkirališta u nadležnosti Općine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima", naveli su iz Općine.

Do osnivanja podružnice Javnog komunalnog preduzeća Općine Stari Grad ovaj parking će biti besplatan za građane.

Sve veća napetost u Tel Avivu: "Dogovor koji nije potpisan ubija sve"

Sve veća napetost u Tel Avivu: "Dogovor koji nije potpisan ubija sve"

Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga od ranijeg zakupca na adresi Sagrdžije bb na upravljanje Općini Stari Grad Sarajevo.

Javna površina je po nalogu Službe za inspekciju vraćena u prvobitno stanje te će do osnivanja podružnice Javnog komunalnog preduzeća Općine Stari Grad parking biti besplatan za građane.

Posebnim setom odluka Općinskog vijeća, uređena je oblast javnih površina, kao i parkiranje u naseljenim dijelovima Općine Stari Grad.

"Uslijed nezakonitog i neekonomičnog upravljanja javnim površinama, kao i parkinzima, što je i jedno od tačaka potvrđene optužnice, budžet Općine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina", naveli su u saopćenju iz Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije