Sukob zbog parkinga u Dalmaciji: Otac i sin brutalno pretukli čovjeka koristeći šipku i šrafciger

1
Radiosarajevo.ba
Sukob zbog parkinga u Dalmaciji: Otac i sin brutalno pretukli čovjeka koristeći šipku i šrafciger
Foto: Dalmatinski portal / Boris Kašljević

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je kako su nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predali 78-godišnjaka i njegovog 45-godišnjeg sina zbog sumnje da su jučer oko podne u Murvici na Braču zbog nesuglasica oko parkiranja i korištenja puta napali 58-godišnjaka.

Sina sumnjiče da ga je više puta udario metalnom šipkom, dok ga je otac oštrim predmetom – šrafcigerom okrznuo po abdomenu.

Prijavljeni su za tešku tjelesnu ozljedu, a policija ih je predala pritvorskom nadzorniku jer su, kako navode, ranije evidentirani kao počinitelji kaznenih djela i prekršaja s elementima nasilja.

Edin Džeko i Rade Krunić poraženi u Francuskoj: Lille slavio protiv Fenerbahcea

Edin Džeko i Rade Krunić poraženi u Francuskoj: Lille slavio protiv Fenerbahcea

Napadnuti Boris Kašljević kaže nam da već duže ima problema s osumnjičenicima, ocem i sinom Smiljenkom i Pjerinom Pavišićem i da ovo nije prvi događaj radi kojeg je u Murvicu dolazila policija.

"Prije dvije godine stari Pavišić mi je prijetio nožem i oštetio automobil. Jučer su me prvo verbalno napali kada sam suprugu i sina dovezao na plažu. Otišao sam poslije u mesara i ispred moje kuće me napao mlađi Pavišić. Prišao mi je s leđa i poprskao me sprejem. Sve mi je utrnulo. Onda me počeo šaketati, othrvao sam se nekako, došli su ljudi, rastavili nas.

Boris Kašljević
Foto: Dalmatinski portal: Boris Kašljević

Kasnije sam otišao po suprugu i sina. Bio je stariji sin sa mnom. Pojavili su se Pavišići, Pjerino sa šipkom i stari Smiljenko s šarafcigerom . Bilo je tu još ljudi. Pjerino me svom snagom udario šipkom, a i stari me poslije dohvatio. Krvavog su me prebacili najprije u bolnicu u Supetar, a potom gliserom u KBC Split. Jezivo je ovo. Teror u malom mjestu, ne znam šta će se dogoditi idući put kada ih sretnem", rekao je Boris Kašljević, koji je dobio četiri šava na glavi i gips na ruci.

Video napada možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije