Mještani traže pomoć: U dvorištu privatne kuće napravio azil za pse

Fena
Mještani traže pomoć: U dvorištu privatne kuće napravio azil za pse
Arhiv / Ilustracija
Stanovnici sarajevskog naselja Jarčedoli, na području općine Stari Grad, već duži period nastoje nadležnim institucijama skrenuti pažnju na problem prisustva velikog broja pasa lutalica u njihovoj ulici, te su njihovi pozivi KJKP "Rad" sve učestaliji

Glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić rekao je da se građani ovog područja žale da je osoba koja stanuje u ulici Močila 55 napravila od svog dvorišta privatni azil za pse za koji, prema riječima mještana, nema potrebne dozvole. U dvorištu je smješteno oko 30-40 pasa u prostoru od svega 100 m2.

Osim tih pasa, kako su naveli, prisutno je još dodatnih 15-ak pasa oko te kuće i na ulici.

"S obzirom na to da je ulica Močila gusto naseljeno mjesto i ima oko 150 domaćinstava, tim problem još i više dolazi do izražaja. Stanovnici ne mogu spavati, ni otvarati prozore zbog neugodnih mirisa. Mještani su prenijeli KJKP Rad kako je njihova svakodnevnica da zbog tih pasa djeca ne mogu ići normalno u školu", rekao je Ramić.

Mještani pozivaju nadležne institucije da reagiraju jer je, smatraju, situacija ozbiljna.

Ramić navodi da su jučer na navedeno mjesto izlazili ekoredari iz KJKP Rad i obavili uviđaj te predmet proslijedili u nadležnost kantonalnoj komunalnoj inspekciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije