Park Hastahana u novom ruhu

Radiosarajevo.ba
Park Hastahana u novom ruhu
Kako bi svojim građanima osigurala kvalitetnije uvjete za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

Poseban akcent stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

Iz svega navedenog može se zaključiti koliko je Općina Centar opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar nerijetko su meta vandala koji nakon izgradnje i obnove javnih površina često budu uništeni.

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar okončani su planirani radovi na zelenoj površini u parku Hastahana (MZ Marijin Dvor – Crni Vrh).

U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine izvršena je zamjena dječijeg mobilijara, farbanje štafli na klupama kao i nabavka i postavljanje novih klupa s naslonom, plijevljenje površina za odbojku na pijesku, te utovar i odvoz otpadnog materijala na gradsku deponiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije