Na sezonskim javnim radovima bit će angažirano 450 nezaposlenih osoba

Radiosarajevo.ba
Na sezonskim javnim radovima bit će angažirano 450 nezaposlenih osoba
Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku svoje sjednice utvrdila Listu poslodavaca koji ispunjavaju uvjete za učešće u Programu javnih radova u 2016. godini.

Po Javnom pozivu za prijavu projekata u oblastima uređenja okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture, socijalne zaštite, kulture turizma, sajamskih manifestacija odabrana su 33 poslodavca. Kod njih će u narednih dva mjeseca na ovim i sličnim poslovima biti angažirano 450 nezaposlenih osoba prijavljenih na evidencijama nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Program javnih radova realizira se u okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanju i održavanju više stope zaposlenosti  u Kantonu Sarajevo u 2016 godini. Za njega je izdvojeno 694.413KM tako da će Služba za zapošljavanje KS-a poslodavcima refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 771 KM po angažiranoj osobi, odnosno pojedinačna mjesečna naknada za rad po ovom Programu iznosi 600 KM. 

Pored uređenja i čišćenja zelenih površina, javnih pijaca i  ulica, sanacije tramvajske pruge, infrastrukturnih radova, uređenja školskih dvorišta i spomeničkih kompleksa, u okviru ovog Programa bit će angažirana lica i na pomoći paraplegičarima u kućnim uvjetima, u narodnim kuhinjama, na pomoći i drugim osobama s invaliditetom. Prema prijavljenim projektima, ovakav angažman predviđen je i za potrebe Sarajevo Film Festivala, u JU MESS, Fondaciji Sarajevo Navigatora za potrebe turističkih patrola, za Summer market na Baščaršiji, te za Sarajevo Holiday Market, stoji u saopćenju press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije