Ministar Kazazović i firma Osnovna.ba: Provedba projekta propisiKS.net

Radiosarajevo.ba
Ministar Kazazović i firma Osnovna.ba: Provedba projekta propisiKS.net
/ Foto: Press KS
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je danas sastanak sa predstavnicima firme Osnovna.ba koji su implementatori projekta propisKS.net.

Zahvaljujući projektu resorno ministarstvo imat će pristup online platformi koja je namijena za izrade i praćenje pravnih propisa, notifikacija o promjeni propisa prilikom izrade dokumenata, propisa u realnom vremenu sa različitih lokacija, te za tehničko održavanje platforme.

Tokom sastanka razgovaralo se i o primjeni digitalnih sadržaja u nastavi, načinima i modalitetima da ustanove, roditelji i učenici dobiju sve adekvatne i relevantne informacije o inovativnoj edukativnoj platformi koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo.

Također je istaknuto kako je portal Osnovna.ba  bazirana na naprednom tehnološkom sistemu jedinstvenom u regionu, a uz pomoć novih tehnologija i edukativne platforme nastoji se što efikasnije prenijeti znanje učenicima osnovnih škola.

Ministar Kazazović je istakao da će im resorno ministarstvo pružiti podršku u njihovom radu, odnosno poboljšati postojeće obrazovne resursa, naglasivši  da je online edukacija budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije