Načelnik Memić ogorčen zbog izdavanja dozvole za kockarnicu u Maloj aleji

Radiosarajevo.ba
Načelnik Memić ogorčen zbog izdavanja dozvole za kockarnicu u Maloj aleji
Facebook / Bivši načelnik općine Ilidža Senaid Memić
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izražava nezadovoljstvo i ogorčenje odlukom Federalnog ministarstva da odbije zahtjev za neizdavanjem dozvole za rad kockarnice u ulici Mala aleja 10.

"Odobrenjem za rad kladionice direktno se krši Odluka Općinskog vijeća Ilidža o Izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju poslovnih djelatnosti, a za koju imamo veliku podršku građana."

"Prema članu 1. Odluke o Izmjenama i dopunama Odluke o obavljanju poslovnih djelatnosti na području općine Ilidža, koju je donijelo Općinsko vijeće ne može se obavljati djelatnosti igara na sreću bilo koje vrste bez obzira na udaljenost od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola u ulici Mala aleja gdje je navedeni objekt."

"Između ostalog, sumnjam i u tačnost podataka koje su navedeni, a tiču se udaljenosti od obrazovnih ustanova (Četvrte gimnazije i Prve osnovne škole). Odlukom Općinskog vijeća Ilidža se kaže da u poslovnim prostorijama koje se nalaze u udaljenosti manjoj od 100 metara od dvorišta vjerskih objekata i obrazovnih ustanova ne može se obavljati navedena djelatnost."

"Prema odredbama ove odluke ni u kom slučaju se ne može izdati odobrenje za rad automat kluba, odnosno kockarnice u ulici Mala aleja 10. Kao načelnik štitit ću prava svojih građana i tražiti pravo i na sudu. Tražit ću prevashodno preispitivanje zakonitosti odobrenja rada djelatnosti igara na sreću ovom objektu, jer pravo na raspolaganje odnosno pravo upravljanja lokalne zajednice ne može se osporavati."

"Općina Ilidža će sudskim putem tražiti zaštitu od odluka ovakve vrste, a kao načelnik štitit ću interese građana i pokrenut ću i krivične prijave protiv ministrice za finansije Jelke Milićević i svih koji narušavaju zakonite odluke. Već sam naložio da se preispita učestvovanje  pojedinaca u ovoj mutnoj prevari, pa čak i ako su oni službenici Organa uprave", rekao je u svojoj reakciji načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije