Ministarstvo za obrazovanje: Elektronski dnevnik u 10 osnovnih škola

Anadolija
Ministarstvo za obrazovanje: Elektronski dnevnik u 10 osnovnih škola
/ Resorni ministar Elvir Kazazović (FB)
Ugovor o izradi softverske aplikacije za realizaciju i uvođenje pilot projekta "elektronski dnevnik" (e-dnevnik) za 10 osnovnih škola u nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potpisao je ministar Elvir Kazazović

"E-dnevnik" predstavlja aplikativni softver namjenski razvijen za potrebe digitalnog vođenja pedagoške administracije i evidencije u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo. Za realizaciju pilot projekta, nakon provedene tenderske procedure, odabrana je firma QSS d.o.o. Sarajevo.

"Cilj projekta je unapređenje saradnje s roditeljima kao i njihova stalna informisanost o uspjehu i vladanju učenika koji će roditeljima biti dostupni kroz informacioni sistem EMIS i e-dnevnik putem šifri i uz punu bezbjednost podataka.

Na ovaj način Ministarstvo informatizira administrativne procese u skladu sa svjetskim trendovima u obrazovanju", istakao je Kazazović nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima QSS-a.

Aplikacija "e-dnevnik" će također omogućavati nastavnicima, razrednicima i direktorima škola brzu i jednostavnu izradu uobičajenih izvještaja o održanim časovima, te ocjenama i izostancima učenika koji se analiziraju na sjednicama nastavničkih vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije