Ministar Osmanović: "Bosanski inat bit će iskazan kroz spomenik s tenkom i našim braniteljima"

8
Radiosarajevo.ba
Ministar Osmanović: "Bosanski inat bit će iskazan kroz spomenik s tenkom i našim braniteljima"
Foto: Vlada KS / Potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji Projekta – izgradnje Spomen-obilježja bosanskim specijalcima na lokalitetu parka kod Druge gimnazije u Sarajevu

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, te predstavnici Udruženja veterana Odreda policije Bosna Kantona Sarajevo, kao i gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić potpisali su danas Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji Projekta – izgradnje Spomen-obilježja bosanskim specijalcima na lokalitetu parka kod Druge gimnazije u Sarajevu.

Kako je rečeno, ovom prilikom, izrada Spomenika teče prema planiranoj dinamici, a današnjim potpisivanjem navedenog sporazuma definisane su smjernice koje se odnose na radove u narednom periodu.

"Zaista još jednom moram da naglasim važnost izgradnje ovog spomenika, koji će trajno svjedočiti našoj hrabrosti i otporu našeg naroda. Taj bosanski inat bit će iskazan kroz spomenik s tenkom i našim braniteljima - specijalcima.

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Ponosni smo prvenstveno na saradnju povodom realizacije ovog projekta, ali i na spremnost današnjih potpisnika da podrže izgradnju Spomenika. Želio bih se zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju ove ideje, koja evo već duži niz godina čeka svoj početak'', istakao je ministar Osmanović.

Današnje potpisivanje Sporazuma značit će dovođenje "uništenog tenka neprijateljske vojske" u spomeničko stanje, a nosilac aktivnosti ovog dijela projekta bit će Udruženje veterana Odreda policije Bosna KS. U ovom dijelu izrade spomenika također je planirana i izrada figure specijalaca, koje su dio predmetnog spomen-obilježja.

Kako je navedeno, planirano je da izgradnja Spomenika bosanskim specijalcima bude realizovana do kraja tekuće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije