Lijepa vijesti: Građane Sarajeva očekuju smanjeni računi za grijanje

2
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijesti: Građane Sarajeva očekuju smanjeni računi za grijanje
Foto: Unsplash / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo je naložila 'KJKP Toplane – Sarajevo' da umanji iznos računa za uslugu centralnog grijanja korisnicima, a koji su im ispostavljeni za decembar 2022. godine, za 9 posto.

Sredstva će građanima biti refundirana na način da će im za navedeni iznos od 9 posto biti umanjeni januarski računi za grijanje.

"Ovoj odluci prethodila je inicijativa zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare koji je na posljednjoj sjednici ovog kantonalnog zakonodavnog tijela zatražio da se na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije u decembru i evidentnih odstupanja od planiranih utrošenih sredstava KJKP 'Toplane', izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za navedeni mjesec.

Izraelski ministar Benny Gantz: Iran će nam platiti kad nama bude odgovaralo

Izraelski ministar Benny Gantz: Iran će nam platiti kad nama bude odgovaralo

Nakon plina, iz "Toplana" najavljuju pojeftinjenje cijena grijanja u KS

Nakon plina, iz "Toplana" najavljuju pojeftinjenje cijena grijanja u KS

Kako je obrazloženo, tokom decembra 2022. godine, dnevne temperature su bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata u Kantonu Sarajevo, te je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, u saradnji sa KJKP 'Toplane', usaglasilo ovaj modalitet umanjenja iznosa na računima za domaćinstva", saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Resorni ministar Enver Hadžiahmetović najavio je također da Neovisno tijelo Vlade KS priprema zaseban prijedlog korekcije cijena grijanja za sve korisnike usluga "Toplana". 

Radi se o periodu od 01.januara do 31. marta 2023. godine, zbog smanjenja cijene prirodnog gasa, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije