Ko je na Vratniku posjekao zdrava stabla kestena? Građani ogorčeni

9
Radiosarajevo.ba
Ko je na Vratniku posjekao zdrava stabla kestena? Građani ogorčeni
Foto: Printscreen / Vratnik

Građani Vratnika, naselja u sarajevskom Starom Gradu, izrazili su duboku zabrinutost i šok nakon što su izašli na ulice svog naselja i vidjeli da je u toku sječa kestenovih stabala u ulici Vratnik Mejdan.

Sve se dogodilo u srijedu, 16. oktobra, u jutarnjim satima, a ovaj potez, koji se desio bez prethodnog obavještenja ili konsultacija s građanima, izazvao je val nezadovoljstva i brojna pitanja.

"Ovo zaista nema smisla, prvo su posjekli jedan kesten, a sada i drugi... Ne bih rekao da su nekome smetali. Čak šta više, u vrijeme najvećih vrućina pružali su hlad. Ne trebamo govoriti koliko su oni ekološki bitni za naše naselje", kazao nam je Muriz M, stanovnik Vratnik.

Poznati ajvar povučen s tržišta

Poznati ajvar povučen s tržišta

Kako nam je kazano, niko u lokalnoj zajednici nije bio unaprijed obaviješten o sječi stabala, niti im je objašnjen razlog za takav potez.

Portal Radiosarajevo.ba poslao je upit Mjesnoj zajednici Vratnik i nadležnima iz Općine Stari Grad i očekujemo njihove odgovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije