KO DF Sarajevo: Sarajevo se stidi ovakve gradske uprave

Radiosarajevo.ba
KO DF Sarajevo: Sarajevo se stidi ovakve gradske uprave
FOTO: EPA / Arhiv
Povodom povlačenja odluke o imenovanju književnika Orhana Pamuka počasnim građaninom Sarajeva predsjednik PEN Centra BiH oglasio se i Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo.

Nakon jednoglasne odluke Komisije za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva da se Orhan Pamuk proglasi počasnim građaninom Sarajeva, jučer je ista ta Komisija promijenila mišljenje i poltronaški, po direktivi SDA, promijenila odluku i uskratila tu titulu Pamuku, navodi se u saopćenju DF-a.

"Ovo nije prvi put da se mijenja odluka o dodjeli priznanja Grada Sarajeva - 2016. godine Komisija je dala, a onda Gradsko vijeće oduzelo plaketu Aliju Lafciogluu, profesoru Bosna Sema obrazovnih institucija, zbog optužbe za bliskost sa Fethulahom Gulenom, a da se ne bi SDA slučajno zamjerila Erdoganu kojem Bosnu i Hercegovinu onomad ostaviše u amanet", kaže se u saopćenju DF-a.

"Smatramo da ovakvo ponašanje, koje je ispod svakog dostojanstva, šteti ugledu grada. Isto tako smatramo da građani Sarajeva ne zaslužuju da se njihovi predstavnici ponašaju podanički prema bilo kome, jer su ti građani, ne tako davno, odbili biti podanici pod prijetnjom ratom.

Mi nemamo i ne želimo niti rezervnu domovinu niti rezervnog predsjednika, te želimo gradsku upravu dostojnu građana Sarajeva", naveli su u svom saopćenju iz ove stranke.

Iz DF-a su dodali da popis članova Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva koji su rekli pa porekli da se Orhan Pamuk proglasi počasnim građaninom Sarajeva možete pronaći na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije