Odlučnija borba protiv korupcije na Ilidži: Evo šta je najavio Muzur

0
Radiosarajevo.ba
Odlučnija borba protiv korupcije na Ilidži: Evo šta je najavio Muzur
Foto: Općina Ilidža / Sa sastanka

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur održao je danas sastanak sa predstavnicima Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Sastanku su prisustvovali šef Ureda Erduan Kafedžić i savjetnica Adisa Avdić.

Načelnik Muzur je istakao spremnost Općine Ilidža za saradnju, sistemsko uspostavljanje i poduzimanje aktivnosti koje će biti usmjerene na prevenciju i borbu protiv korupcije te povećanje transparentnosti u radu Općine Ilidža.

Šef Ureda Erduan Kafedžić istakao je aktivnosti koje je do sada Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvaliteta implementirao na nivou Kantona Sarajevo, konkretno koje se odnose na uspostavljanje Registra imenovanih lica u Kantonu Sarajevo, Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo i Registra podataka o javnim nabavkama koje provode institucije čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Takođe, upoznao je načelnika Muzura o narednim aktivnostima Ureda koje podrazumijevaju poseban program za lokalne zajednice odnosno uključenje općina u ranije pomenute registre čime bi se unaprijedio okvir borbe protiv korupcije u Kantonu Sarajevo.

Načelnik Muzur je naveo da su, na poziv Ureda, već poduzete aktivnosti na izradi i donošenju relevantnih akata/odluka kojim bi se Općina Ilidža kao prva općina u Kantonu Sarajevo uključila u navedene registre.

„Općina Ilidža izražava spremnost na punu saradnju sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, sa ciljem uspostavljanja okvira borbe protiv korupcije. Veliki značaj predstavljaju sistemska rješenja koja će omogućiti veću transparentnost u radu, a samim tim vratiti povjerenje građana u javne institucije. Lokalne samouprave imaju itekako veliku ulogu u koordinaciji i borbi protiv korupcije“, istakao je načelnik Muzur, saopćeno je iz Općine Ilidža. 

Kako je načelnik Nermin Muzur rekao za portal Radiosarajevo.ba, sastanak je odlično prošao. 

"Mi kao općina smo spremni za ovaj vid saradnje u cilju poduzimanje aktivnosti koje će biti usmjerene na prevenciju i borbu protiv korupcije. Vjerujem da će sve to donijeti i povećanje transparentnosti u radu Općine Ilidža" kazao je Nermin Muzur za portal Radiosarajevo.ba

Na sastanku su dogovorene naredne aktivnosti u saradnji Općine Ilidža i Ureda za borbu korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo koje će se ozvaničiti potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije