Hota-Muminović prijavila Sivru policiji, on danas saslušan: "Nisam ništa uradio pogrešno"

14
Radiosarajevo.ba
Hota-Muminović prijavila Sivru policiji, on danas saslušan: "Nisam ništa uradio pogrešno"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Saudin Sivro

Predsjednik sarajevskog Kantonalnog odbora Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Saudin Sivro na društvenim mrežama je saopštio da ga je resorna kantonalna ministrica Naida Hota Muminović prijavila za ugrožavanje sigurnosti.

Sve se ovo dešava dok traje štrajk u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo.

"Umjesto da za pregovaračkim stolom sa Sindikatom riješi probleme, ministrica me je jučer neosnovano prijavila kao predsjednika Sindikata za ugrožavanje njene sigurnosti. Štrajk je i danas uspješno realiziran kao i jučer i nastavljamo sa štrajkom upozorenja i sutra ako Bog da.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Sutra će biti i vanredna sjednica Skupštine Sindikata na kojoj će se donijeti odluke o daljnjoj borbi prosvjetnih radnika u KS. Nećemo stati! Nema odustajanja! Ne bojimo se!

Ponavljam rečenicu od sinoć: pritiske ne doživljaju samo prosvjetni radnici, članovi organa Sindikata i ostali koji učestvuju u štrajku i ostalim aktivnostima koje se dešavaju u Kantonu Sarajevo već i predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata.

Danas u 10:30 sati sam se, u skladu sa zakonom, javio po Pozivu na adresu navedenu u Pozivu i saslušan sam u svojstvu svjedoka zbog prijave ministrice zbog navodnog ugrožavanja njene sigurnosti (član 183. Krivičnog zakona FBiH).

Sivro: 'Nećemo odustati od naših zahtjeva, slagali su javnost i prosvjetne radnike'

Sivro: 'Nećemo odustati od naših zahtjeva, slagali su javnost i prosvjetne radnike'

Na saslušanje sam išao sam, bez pratnje, pravnika i advokata jer ja nisam ništa uradio pogrešno a sve što radim i što Sindikat radi, radimo u skladu sa zakonom i Statutom. Odbacio sam sve insinuacije i optužbe kao neosnovane i kazao istinu. Hvala svima na stotinama poruka i poziva u kojima ste mi iskazali podršku.

Žao mi je što nema razuma na drugoj strani, ne postoji personalni sukob već samo borba radnika za radnička prava koje je oduzela Vlada KS i borba za bolje obrazovanje, obrazovanje po mjeri učenika i njihovih učitelja. Sramota je ovo što Ministarstvo i Vlada KS rade, a bogme i grehota. Neka se i stide što su sinoć i danas uznemirili moju suprugu i moje troje djece.

Ja samo radim što mi služba nalaže i nastavit ću se boriti kao predsjednik Sindikata sve dok imam fizičke i mentalne snage i sve dok imam podršku članova i članova organa Sindikata", naveo je Sivro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije