Važno obavještenje GRAS-a: Evo kada i gdje možete dopuniti elektronske kartice

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje GRAS-a: Evo kada i gdje možete dopuniti elektronske kartice
AA / KJKP Gras

Iz KJKP GRAS su poslali važno saopštenje za korisnike.

"Obavještavamo sve kategorije korisnika da će dopuna elektronskih kartica za javni gradski prevoz za maj početi u petak, 03.5.2024. godine, a dopuna istih za prethodni mjesec važi do 8. maja. Dopuna elektronskih kartica za sve kategorije korisnika na svim prodajnim mjestima GRAS-a vrši se do 15. u mjesecu.

Penzioneri sa visinom penzije iznad 580,00 KM moći će se odlučiti za dopunu elektronske kartice za jedan ili dva mjeseca. Penzioneri sa najnižim iznosom penzije dopunu elektronskih kartica mogu izvršiti do 17.5.2024. godine na period od šest mjeseci. Prilikom dopune elektronskih kartica penzioneri trebaju donijeti: posljednji ček od penzije, elektronsku karticui ličnu kartu na uvid.

Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Učenicima osnovnih i srednjih škola, te redovnim studentima dopuna elektronskih kartica iz februara važi do 30.6.2024. godine, a učenici i studenti koji nisu izvršili dopunu mogu to učiniti na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Korisnici koji plaćaju dopunu elektronskih kartica dužni su sačuvati račun o izvršenoj dopuni, dok učenici srednjih škola, redovni studenti i penzioneri sa najnižim iznosom penzije trebaju sačuvati potvrdu za prevoz koju dobiju prilikom dopune elektronskih kartica, a radi neometanog korištenja prevoza kod oba prevoznika.

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža,
Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danima od 3. - 8. maja radit će produženo od
07:00 – 16:30 sati, a od 9. maja do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati.

Prodajna mjesta Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00 – 15:00
sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 04.5.2024. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije