Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

17
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Emir Suljagić

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić izrazio zahvalnost na saradnji sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva.

Nakon što je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da će njegova zemlja glasati za rezoluciju o Srebrenici kada bude na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Izuzetno je depresivno... da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja rezolucije. U Srebrenici je bio genocid... Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko decenija. UK će glasati za rezoluciju, javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive", kazao je Cameron. 

Objavljen jeziv snimak atentata na premijera Slovačke: Fico se hvata za stomak i pada na travu

Objavljen jeziv snimak atentata na premijera Slovačke: Fico se hvata za stomak i pada na travu

Podsjećamo, rezolucija o Srebrenici trebala bi se naći na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a u ovom mjesecu, a već je izazvala veliku pažnju.

Tim povodom se oglasio Emir Suljagić na platformi X (nekadašnji Twitter), a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ponosni smo i zahvalni na saradnji koju imamo sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva. Izuzetno je važno da prijatelji naše zemlje šalju hrabre i nedvosmislene poruke u ovom trenutku".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije