Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

3
Radiosarajevo.ba
Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje
Foto: Facebook / Irfan Čengić

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić je saopćio da je usvojen novi Statut te općine te da je ta pet mjeseci završen posao koji je čekao više od decenije. 

"Na ovoj sjednici Općinskog vijeća je prvi put, nakon više od deceniju, jednoglasno usvojen moderan Statut Općine Stari Grad Sarajevo koji je u skladu sa svim zakonima, te su njegovim usvajanjem ispoštovane i preporuke Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH", rekao je načelnik.

Čengić je istakao da je ispunio još jedno svoje obećanje, a to je smanjenje cijena reklama za 30 posto. Pojasnio je da će se nakon ove godine analizirati efekte i moguće novo smanjenje naredne godine.

Pripremite se na vrijeme: Objavljen spisak - ove sarajevske ulice danas bi mogle biti bez vode

Pripremite se na vrijeme: Objavljen spisak - ove sarajevske ulice danas bi mogle biti bez vode

"Kako bi u zakonskom okviru bila i oblast uređenja fasada, usvojena je Odluka kojom se uređuju uslovi, način i procedura izdavanja odobrenja za postavljanje oznaka firmi, reklama, reklamnih panoa, displeja, vitrina, oglasa, jarbola za zastave, zastava, fasadnih tendi, klima uređaja, bankomata, satelitskih i drugih kablovskih uređaja, kao i uređenje fasada izradom murala na fasadama na području Općine Stari Grad Sarajevo", istakao je Čengić.

Načelnik je kazao da, uvažavajući činjenicu da je na području Općine Stari Grad potreban veći broj igrališta, da je postojeći mobilijar na igralištima potrebno rekonstruisati i izmijeniti, te da je Budžet fokusiran na kapitalne projekte, usvojen je nacrt Odluke o uslovima i postupku prihvatanja ulaganja pravnih lica u igrališta na području Općine Stari Grad.

Važno obavještenje GRAS-a: Evo kada i gdje možete dopuniti elektronske kartice

Važno obavještenje GRAS-a: Evo kada i gdje možete dopuniti elektronske kartice

"Ova odluka je sada u fazi javne rasprave, vjerujemo da postoje mnoge društveno odgovorne kompanije koje žele u sklopu svojih marketinških aktivnosti pomoći lokalnoj zajednici i djeci.
Usvojili smo i Izmjene i dopune Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostora", poručio je načelnik.

Čengić je također poručio da u skladu sa preporukom revizije i nakon zborova građana u mjesnim zajednicama, usvojen je Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih cesta u Starom Gradu.

"Nova energija i stvaranje preduslova za ljepši, ugodniji, uređeniji, naš Stari Grad. Nastavljamo hrabro za naš Stari Grad", zaključio je Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije