Hadžiahmetović odgovorio: Kada će poskupjeti grijanje u Sarajevu?

3
Radiosarajevo.ba
Hadžiahmetović odgovorio: Kada će poskupjeti grijanje u Sarajevu?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Enver Hadžiahmetović

Plin je poskupio ovog mjeseca za čak od 9,7 posto, a prema nekim analizama, vrlo brzo se očekuje i povećanje cijene plina u Kantonu Sarajevo, između ostalog. Iste analize tvrde i kako bi plin mogao duplo poskupjeti.

Tim povodom, kontaktirali smo ministra komunalne privrede KS Envera Hadžiahmetovića koji je za portal Radiosarajevo.ba, između ostalog, rekao:

"Vlada FBiH je od 1. novembra 2021. godine do danas pet puta povećavala cijenu prirodnog gasa, tj ukupno cca 115 posto. Zadnja dva povećanja cijene plina, u julu i oktobru, KJKP Toplane nisu pratile, tj nisu povećavale svoju uslugu isporuke toplotne energije, nego i dalje koriste staru tarifu iz aprila ove godine", naveo je Hadžiahmetović.

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto

U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto

Kako je pojasnio, neovisno Vladino tijelo je ustanovilo novu cijenu usluge grijanja, tačnije povećanje od 14 posto, ali Vlada KS na sjednici od 27. oktobra nije razmatrala ovaj izvještaj neovisne komisije.

"Moguće je da do poskupljenje dođe u narednim mjesecima, iz razloga što je poskupio plin za cca 30 posto (od jula o/g). Dakle, oktobarski računi će biti po staroj tarifi, a za novembarske ćemo vidjeti kako će Vlada reagirati na izvještaj neovisnog tijela koje je dostavilo izvještaj", zaključio je Hadžiahmetović,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije