U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto

3
Fena
U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto
Foto: Unsplash / Ilustracija

Gradsko vijeće Livna na vanrednoj je sjednici odobrilo veliko poskupljenje toplinske energije u tom gradu.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, odlukom je za 100 posto povećana cijena opskrbe toplinskom energijom za kućanstva, a cijena za pravne osobe povećana je 235 posto.

Tako će u predstojećoj grijnoj sezoni cijena usluge opskrbe toplinskom energijom za kućanstva iznositi 0,20 KM po 1 kWh toplinske energije, a za pravne osobe (gospodarstvo i institucije) 0,32 KM po 1 kWh toplinske energije.

Sve više građana prelazi na grijanje na struju: "To nije dobro, doći će do energetskog kolapsa"

Sve više građana prelazi na grijanje na struju: "To nije dobro, doći će do energetskog kolapsa"

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Livno kao opskrbljivač toplinske energije za korisnike na području Livna, u svom zahtjevu za povećanje cijena toplinske energije kao razlog navelo je poremećaj na tržištu energenata, inflaciju i problem s nabavkom energenata.

Ako ne bi došlo do povećanja cijene toplinske energije, poslovanje ovog javnog poduzeća došlo bi pod znak pitanja.

“Predloženo povećanje cijena koje se nalazi zajedno s mišljenjem stručnog povjerenstva i koje je predloženo od Nadzornog odbora Javnog poduzeće Komunalno d.o.o. Livno, osigurat će isporuku toplinske energije postojećim korisnicima uz održivost rada poduzeća”, stoji u usvojenoj odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije