Energoinvest: Sarajevogas ih obavijestio da im nije potreban dodatni gas

7
Radiosarajevo.ba
Energoinvest: Sarajevogas ih obavijestio da im nije potreban dodatni gas
Foto: Enrgoinvest / Energoinvest zgrada

Nakon višednevne neizvjesnosti oko toga da li će građani Sarajeva imati grijanje zbog nedostatka plina u Sarajevogasu, oglasili su se iz Energoinvesta.

Njihovo saopćenje prensimo u cijelosti.

"Energoinvest d.d. Sarajevo je saopćio da je nakon odluke kantonalne vlade i davanja saglasnosti Sarajevogasu za nabavku dodatnih količina gasa, u tri navrata dostavljao Sarajevogasu ažuriranu i transparentnu ponudu za traženu dodatnu količinu gasa, obzirom da se tržišne cijene gasa mijenjaju na dnevnoj osnovi.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

"Umjesto nabavke dodatnih količina gasa, Sarajevogas je svojom e-mail porukom od 26. januara u 18,06 sati obavijestio Energoinvest da mu dodatne količine gasa nisu potrebne, da odustaje od nabavke dodatnih količina, te da ga zadovoljavaju količine gasa koje Energoinvest redovno isporučuje za potrebe Sarajevogasa", saopćeno je Energoinvesta.

Iz Sarajevogasa su ranije saopštili da ipak neće biti isključenja grijanja za građane. U Kantonu Sarajevo jučer je počela normalizacija u snabdijevanju i stabilizacija gasnog sistema.

"Tokom dana, u gasni sistem bit će vraćeni svi privredni i poslovni subjekti koji su zbog ograničene isporuke gasa koristili alternativna goriva, kao i određeni broj kotlovnica KJKP Toplane-Sarajevo", saopćeno je iz Sarajevogasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije