Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce

0
Radiosarajevo.ba
Diplomatski zimski bazar oduševio posjetioce: Bosanci i ovaj put pokazali veliko srce
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Diplomatski bazar

Diplomatski zimski bazar otvoren je danas, 2. decembra, u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji.

"Bazar je prilika da se okupe poljoprivrednici Bosne i Hercegovine, ali i međunarodna zajednica kako bi uživali u kulturnim i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta i prikupili sredstva za pomoć djeci i mladima u BiH", navodi se u saopćenju organizatora bazara.

Ove godine predstavit će se više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novih zemalja.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Na štandovima će se prodavati specijalni i neobični predmeti koji mogu biti savršen poklon za praznike što nam dolaze.

Prostor za djecu nudi zabavu koja uključuje escape rooms, naučne eksperimente, dvorac na napuhivanje i druga iznenađenja. Inkluzivni kutak je mjesto na kojem sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti, mogu uživati u Bazaru.

Humanitarni bazar Pomozi.ba: Veliki odziv građana Sarajeva

Humanitarni bazar Pomozi.ba: Veliki odziv građana Sarajeva

"Ne propustite aukciju na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe", navodi se u priopćenju.

Bazar je otvoren od 11 sati, a u 12 je održana ceremonija otvaranja Bazara, gdje su se kratko obratili organizatori događaja.

Predsjedavajuća Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Gry Reinertsen, supruga ambasadora Norveške u BiH, istakla je da se nadaju da će prikupiti dovoljno sredstava za pomoć djeci.

"Nadamo se da ćemo prikupiti sva sredstva koja će nam pomoći da pomognemo djeci i mladima u Bosni i Hercegovini. Djeca i mladi kojima pomažemo su oni koji se suočavaju sa raznim poteškoćama, djeca oboljela od raka, siročad, djeca koja su u teškoj finansijskoj situaciji, dakle sva djeca i mladi širom Bosne i Hercegovine", rekla je Reinertsen.

Diplomatski bazar
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Diplomatski bazar

Ovaj humanitarni bazar predstavlja zajedničku misiju ambasada i međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i desetina volontera koji vrijedno rade na prikupljanju što više sredstava za djecu sa poteškoćama u razvoju u cijeloj BiH.

Diplomatski zimski bazar je otvoren od 11 do 17 sati. Sav prihod Bazara odlazi u ruke organizacijama koje rade sa djecom i mladima koji se suočavaju sa raznim poteškoćama, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije