Dobra vijest za građane: Još jedna lokacija na kojoj možete preuzeti CIPS prijavu na Ilidži

0
Radiosarajevo.ba
Dobra vijest za građane: Još jedna lokacija na kojoj možete preuzeti CIPS prijavu na Ilidži
Foto: MUP KS / Ministra MUP-a KS Admira Katica posjetio Sektoru za građanska stanja Ilidža

Zbog gužvi koje se stvaraju u Sektoru za građanska stanja Ilidža usljed povećanog broja zahtjeva za obnovu ličnih dokumenata, a posebno za izdavanje CIPS prijavnica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica najavio je niz kratkoročnih mjera koje će se hitno poduzeti, ali i dugoročno rješenje koje će olakšati ovu uslugu građanima, te omogućiti bržu i efikasniju javnu upravu.

Prilikom današnje posjete Sektoru za građanska stanja Ilidža i u razgovoru sa građanima, ministar Katica najavio je da je MUP Kantona Sarajevo - Uprava za građanska stanja i pravne poslove omogućio građanima da CIPS prijavnice i uvjerenja o prebivalištu od danas, 14. maja preuzimaju na još jednoj lokaciji, a to je u prostorijama PU Ilidža, u ulici Rustempašina 13 .

Osim toga, uposlenici koji rade na šalteru za izdavanje CIPS prijavnica u prostorijama BH Pošte na Ilidži od sada će raditi do 17,30 svakog radnog dana.

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Ana Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti

Ova mjera doprinijeti će smanjenju gužvi na šalterima CIPS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije